torsdag 10 mars 2016

Antagna verk till Fiskhussalongen i Nyköping

Jag har fått två målningar antagna till jurybedömda Fiskhussalongen på Galleri Fiskhuset i Nyköping. Så roligt! Temat är "Skottår" och först kändes det väldigt svårt att komma på något men sedan började idéerna falla på plats.

Målningen "366 unika dagar. Vad vill du fylla dem med?" var väldigt rolig att göra. Den består av 366 små bilder och varje liten bild utgör ett eget landskap eller mönster och representerar en dag. Tanken är att man ska stanna upp och fundera på vad man vill med sina dagar och kanske också reflektera över hur de blev. Allt blir ju inte som man tänkt sig, så är det ju bara. Det flesta av de små bilderna är glada men där finns även mörka och dova, men de kan vara vackra i sig ändå. Det är en målning att stanna länge vid.

Den andra målningen heter "Hålla takten med solen" och föreställer vår del av solsystemet och kontakten mellan jorden och solen. En målning av rymden är något jag aldrig tidigare gjort men jag tyckte mycket om att måla den. Det är alltid intressant att gå utanför sina ramar och vanliga motiv.

Vernissage är lördagen den 12 mars kl. 11-16. Det ska bli så spännande att se hur alla konstnärer har tolkat temat "Skottår". Jag tror det kommer bli en fantastisk blandning! Utställningen pågår t.o.m. 30 mars.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar